HDZ slavi 30. obljetnicu osnutka

HDZ slavi 30. obljetnicu osnutka

U povodu 30. godišnjice osnutka Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), izaslanstvo stranke predvođeno predsjednikom Andrejom Plenkovićem položilo je vijenac te zapalilo svijeće na grobu prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana na Mirogoju.

- Danas je 30. obljetnica osnivanja Hrvatske demokratske zajednice, stranke koju je osnovao prvi predsjednik Franjo Tuđman, koji je s utemeljiteljima, uz potporu hrvatskoga naroda, hrvatskih branitelja, u prvih deset godina samostalne i slobodne Hrvatske ostvario sve ključne, strateške nacionalne zadaće, a to je stvaranje demokratskih institucija, obrana zemlje od agresije, oslobađanje teritorija, reintegracija hrvatskoga Podunavlja, vrlo jasno zacrtani put prema Europskoj uniji i NATO-u... - rekao je tom prigodom predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

- Možemo biti ponosni na postignuća HDZ-a u tom razdoblju, na predvođenju procesa transformacije pravnoga i gospodarskoga sustava, na članstvu u NATO-u i EU, kazao je Plenković.

HDZ danas, dodao je, radi na rješavanju ključnih pitanja za građane - gospodarstvu i socijalnoj uključenosti te nastojanju da se Hrvatska kvalitetno pozicionira.

Istaknuo je i kako je ovo godina kad se obilježava 20. godišnjica smrti Franje Tuđmana pa su obilježavanje 30. obljetnice stranke i započeli na Mirogoju, kako bi još jednom odali poštovanje svojemu utemeljitelju.

HDZ će 30. obljetnicu osnivanja obilježiti i svečanom akademijom u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a nakon toga uslijedit će druženje u prostorijama NK Jaruna i tradicionalna nogometna utakmica između momčadi HDZ-a i zvijezda.

Hrt.hr

na vrh članka