'Veliko srce za djecu Neretve': prikuplja se 500 tisuća kuna za sanitetsko vozilo Doma zdravlja u Metkoviću

'Veliko srce za djecu Neretve': prikuplja se 500 tisuća kuna za sanitetsko vozilo Doma zdravlja u Metkoviću

Brojni su medijski napisi objavljeni proteklih mjeseci zbog nedostatne zdravstvene skrbi za sve stanovnike Metkovića i cijelog područja Neretve.

Zbog toga je, kako su nas izvijestili, Institut za promicanje i razvoj doline Neretve pokrenuo humanitarnu akciju "Veliko srce za djecu Neretve“. Njome se planira prikupiti 500 tisuća kuna i nabaviti sanitetsko vozilo za Dom zdravlja u Metkoviću, a planira se kupiti i kardiotokografski (CTG) uređaj za rodilište u Domu zdravlja Metković.

- Naša djeca i roditelji zaslužuju, kao i svi građani Hrvatske, najbolju dostupnu zdravstvenu skrb pa smo svi mi s neretvanskog područja, kao i naši prijatelji, odlučili pokrenuti ovu inicijativu i pomoći Domu zdravlja Metković. Želimo stanovnicima našeg kraja osigurati još bolju i još sigurniju zdravstvenu skrb. I dosad je naš Institut bio aktivan i donirao više od 25 tona mandarina Zagrepčanima i socijalno osjetljivim skupinama u društvu, a sada je vrijeme da pomognemo i našim Neretvanima. Veseli me ova akcija jer se već javljaju brojni poznati Neretvani i prijatelji i nude pomoć. Sigurna sam da ćemo uspjeti ispuniti postavljene ciljeve – istaknula je Nada Podnar, članica Instituta za promicanje i razvoj doline Neretve.

Među prvima se odazvala i poznata modna dizajnerica, jedna od najpoznatijih predstavnica toga kraja.

- Svima nama je srce bilo slomljeno kada smo čitali s kakvim se poteškoćama suočava naš Dom zdravlja u Metkoviću. Izuzetno mi je drago što je Institut prepoznao trenutak i pokrenuo ovu akciju za pomoć djeci Neretve. Ja ću sasvim sigurno sudjelovati i pomoći u akciji, a koristim priliku pozvati i sve druge Neretvane i dobre ljude da se i oni uključe u pomoć za Neretvu – kazala je Matija Vuica, kojoj su se u ovoj akciji pridružili i brojni drugi Neretvani i njihovi prijatelji i pozvali u pomoć za djecu Neretve.

Među njima su i Dario Srna, Davor Dominiković, Branka Krstulović, Nikica Gabrić, Igor Štimac, Nela Sršen, Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Stanić i drugi.

Piše PSD

Foto Ilustracija/HANZA MEDIA

na vrh članka