Hasanbegović predstavio ‘Blok za Hrvatsku’: ‘Stvaramo čvrsti blok onih koji dijele srodna nacionalistička i suverenistička stajališta’

Hasanbegović predstavio ‘Blok za Hrvatsku’: ‘Stvaramo čvrsti blok onih koji dijele srodna nacionalistička i suverenistička stajališta’

Održan je Osnivački sabor nove političke stranke Blok za Hrvatsku pod vodstvom Zlatka Hasanbegovića – koji se u srpnju politički razišao s Brunom Esih i napustio Neovisne za Hrvatsku.

“Ovo je samo novo ime za staru političku platformu koju sam zastupao”, poručuje Hasanbegović te je tom prilikom rekao kako je osnivanje Bloka za Hrvatsku epilog događaja iz srpnja ove godine.

“Plenkovićevo Ministarstvo uprave mimo svih zakonskih rokova odbija se izjasniti o zakonitosti tzv. Zadarskog sabora. Blok za Hrvatsku je novo ime za staru političku platformu koju sam zastupao”, kazao je Hasanbegović.

“Blok za Hrvatsku će biti okupljalište, moderator i inicijator onoga što naši birači očekuju, a to je stvaranje čvrstog predizbornog bloka svih političkih skupina i pojedinaca koji zastupaju srodna nacionalistička, suverenistička i slobodarska stajališta”, poručio je Zlatko Hasanbegović.

“Siguran sam da će taj blok na parlamentarnim izborima polučiti takav rezultat da bez njega neće biti moguće formirati buduću hrvatsku Vladu”, zaključio je Hasanbegović.

Izvor: narod.hr/hrt

na vrh članka