Zbog govora mržnje isključeno osam zagrebačkih HDZ-ovaca

Zbog govora mržnje isključeno osam zagrebačkih HDZ-ovaca

Sud časti Gradskog odbora zagrebačkog HDZ-a odlučio je večeras, zbog širenja govora mržnje na društvenim mrežama, isključiti osam članova,  doznaje se neslužbeno iz stranke.Isključeni su tako Božo MedićAnte JelčićAnita Parka ĐurašićAnte ŠimunovićVedran ČernyMiro BorasKrasnodar Raguž i Vlado Kolak.

Stegovni postupak trebao je biti pokrenut i protiv Marijana Banellija, ali je on jučer podnio ostavku na sve stranačke funkcije i napustio HDZ. Svemu je danas prethodila telefonska sjednica zagrebačkog HDZ-a i Predsjedništva te gradske organizacije koji su usvojili taj stranački prijedlog.

Nakon odluke gradskog Suda časti isključeni članovi mogu se žaliti Visokom časnom sudu koji može potvrditi ili pak odbaciti izrečenu mjeru. Zagrebački će se HDZ sutra o svemu oglasiti službenim priopćenjem.

Nakon što je izbila afera WhatsApp, vodstvo HDZ-a odlučilo je sankcionirati sve članove stranke koji su u WhatsApp, Viber i grupama na Facebooku širili govor mržnje, prijetili ili pozivali da se glasa za druge kandidate, a ne za HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović.

Hrt.hr

na vrh članka