HDZ i ovaj put pobjedio: SDP nije uspio srušiti vladu, Plenković ima većinu

HDZ i ovaj put pobjedio: SDP nije uspio srušiti vladu, Plenković ima većinu

Saborski zastupnici izglasali su u subotu rano ujutro, nakon burne cjelodnevne rasprave, povjerenje Vladi premijera Andreja Plenkovića, kao i povjerenje ministrici demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nadi Murganić.Inicijativu za pokretanje postupka opoziva Vlade Andreja Plenkovića potpisao je 31 saborski zastupnik. SDP-ovoj inicijativi pridružile su se i druge oporbene stranke.

Neovisni za Hrvatsku, stranka predvođena Brunom Esih i Zlatkom Hasanbegovićem, nije potpisala zahtjev za opoziv HDZ-ove vlade.

Premijer Andrej Plenković rekao je da je oporbeni zahtjev za opozivom njegove vlade u potpunosti promašen i kako smatra da oporbeni lideri ne razumiju lex Agrokor. Naime, SDP je inicijativu za opoziv Vlade pokrenuo upravo zbog slučaja Agrokor, odnosno poteza koje je u vezi Agrokora vukla Plenkovićeva vlada.

akon cjelodnevne maratonske i na trenutke vrlo burne rasprave, koja je trajala do ponoći, Sabor je sa 78 glasova iskazao povjerenje Vladi, dok je za opoziv Vlade glasovalo 59 zastupnika.

Protiv opoziva ministrici Murganić bilo je također 78 zastupnika, a za opoziv njih 49.

Pogled.ba

na vrh članka