Objava dokumenta presude o Ini: "Ovo je kao državi udar u energetici"

Objava dokumenta presude o Ini: "Ovo je kao državi udar u energetici"

Nakon što je Index noćas objavio dio presude Arbitražnog suda UN-a u slučaju Ina-MOL od 23. prosinca prošle godine, klubovi zastupnika Mosta i Živog zida zatražili su u Saboru stanke.Podsjetimo, poslije te presude na Badnjak premijer je poručio  da je Vlada odlučila u svoje vlasništvo vratiti Inu otkupom cjelokupnog udjela koji u njoj ima MOL.Hrvatska je zatražila poništenje te odluke, no potkraj listopada švicarski Savezni sud odbio je taj zahtjev. Drugi arbitražni postupak pred Međunarodnim centrom za rješavanje investicijskih sporova u Washingtonu još je u tijeku.

Tomislav Panenić iz Kluba zastupnika Mosta nezavisnih lista izjavio je kako se objavom ovoga dokumenta i njegovim sadržajem snažno utječe i na drugu arbitražu, ustvrdivši da je "ovo kao državi udar u energetici".

Hrvatsko krivosuđe i krađosuđe duboko je korumpirano, zakoni su pisani da pogoduju ljudima poput Roberta Ježića. I zapravo postoji jedna totalna pravna anarhija u našem pravnom sustavu, a zna se i tko je odgovoran za to, komentirao je Ivan Pernar (Živi zid), dodavši kako za to nije odgovoran "nažalost samo HDZ" nego i SDP - "jer su također bili na vlasti, mogli su mijenjati zakone, ali nisu to učinili".

Tekst presude do sada nije bio javno objavljen, Index najavljuje da će presudu objavljivati u seriji članaka gotovo godinu dana nakon što je donesena. 

Hrt.hr

Video sadržaj

na vrh članka