Bivši student Hrvatskog katoličkog sveučilišta drži predavanja o povijesti Hrvatske u Boliviji

Bivši student Hrvatskog katoličkog sveučilišta drži predavanja o povijesti Hrvatske u Boliviji

Profesor povijesti Filip Grabić održava tematska predavanja o povijesti hrvatskoga naroda i Hrvatske u tri bolivijska grada – La Pazu, Cochabambi i Santa Cruzu de la Sierri.

Profesor Grabić rodom je iz Sinja, a povijest je diplomirao na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu. Trenutačno živi u Santiagu de Čile gdje radi kao profesor hrvatskog jezika i povijesti, na tečaju koji financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske uz potporu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Čileu, na zahtjev čileanskoga Društva profesionalaca i poduzetnika hrvatskoga podrijetla.

Hrvatske zajednice Bolivije pozivaju na predavanja uvjerene da bi tema o kojoj će se govoriti mogla biti zanimljiva potomcima hrvatskih doseljenika. Ciklus predavanja koji održava profesor Grabić usredotočava se na temu “Kada je nastala Hrvatska? Kako se razvijala?”, piše Glas Hrvatske.

Robert Jakubek, počasni konzul Republike Hrvatske u Santa Cruzu de la Sierri, osobno poziva na predavanja sve koji mogu, kako bi upoznali povijest svojih predaka, a posebno one koji namjeravaju tražiti hrvatsko državljanstvo.

Prvo predavanje održano je u subotu 15. veljače u prostorijama Kulturnog centra “Utopica” u La Pazu, gdje su sudionici kao suvenir dobili licitarska srca. Drugo predavanje održano je u ponedjeljak 17. veljače u Hrvatskom klubu u Cochabambi, a treće slijedi u srijedu 19. veljače u Hrvatskom bolivijskom kulturno-poslovnom centru u Santa Cruzu de la Sierri.

Izvor: narod.hr/glashrvatske.hrt.h

na vrh članka