Svijet: Roditelji bijesni jer su škole zatvorene na mjesec dana zbog COVID-19

Svijet: Roditelji bijesni jer su škole zatvorene na mjesec dana zbog COVID-19

Japan i Hong Kong zatvorili su vrtiće, osnovne i srednje škole do travnja. Vlade poručuje da žele zaštititi djecu od koronavirusa COVID-19. Škole u Japanu ostat će zatvorene do 8. travnja, što je početak nove školske godine. Djeca u Hong Kongu vratit će se u školu najranije 20. travnja.Roditelji su zabrinuti zbog zatvaranja škole jer mnogi od njih rade te  moraju razmišljati o tome kako se brinuti za mlađu djecu.

Bake i djedovi će paziti na mnogo djece dok njihovi roditelji idu na posao. Međutim, mnoga djeca nemaju bake i djedove ili užu obitelj koja živi u blizini. Roditelji će možda morati platiti skupe naknade za dadilje.

Japanski premijer Shinzo Abe zatvorio je škole u toj zemlji nakon sastanka japanske antivirusne skupine. Kazao je da su sljedeća dva tjedna kritična za kontrolu širenja COVID-19. On želi “zaustaviti rizik da se mnoga djeca i učitelji zaraze ako se svakodnevno okupljaju”.

Vlada je priopćila da će poticati javne službe i privatne kompanije da ljudima olakšaju odlazak na posao kako bi brinuli o svojoj djeci.

Jedna majka ljutito je rekla: “Pitam se misli li vlada da je u redu djecu ostaviti kod kuće same dok smo mi na poslu.” Pitala je: “Kakva je svrha zatvaranja škola ako roditelji još uvijek putuju u prepunim vlakovima u kojima putnici mogu imati COVID-19?”

Izvor:pogled.ba

na vrh članka