S tržišta se povlače KOKO domaće pile i SPAR premijum ajvar 330g

S tržišta se povlače KOKO domaće pile i SPAR premijum ajvar 330g

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo jeo povlačenju proizvoda KOKO domaće pile, podrijetlom iz Mađarske, kojeg je na tržište stavio Lidl, jer nema na deklaraciji identifikacijsku oznaku podrijetla proizvoda.Povlači se KOKO domaće pile, upotrijebiti do 18. ožujka, podrijetlom iz Mađarske. Distributer proizvoda je INTER DELTA d.o.o. iz Zagreba, a na tržište Hrvatske proizvod stavlja LIDL HRVATSKA d.o.o., priopćila je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) Europskog parlamenta i Vijeća o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani.

Detaljniji podaci o opozivu proizvoda s tržišta dostupni su i na službenim stranicama subjekta u poslovanju s hranom LIDL HRVATSKA d.o.o.k.d., https://www.lidl.hr/informacije/obavijest-kupcima-o-povlacenju-proizvoda.

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod s gore navedenim podacima, navodi HAPIH.

Povlači se s tržišta proizvod SPAR premijum ajvar 330g

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je u petak o povlačenju s tržišta proizvoda SPAR PREMIUM AJVAR 330 g, svih datuma roka trajanja, proizvođača iz Sjeverne Makedonije, zbog mogućeg sadržaja komadića stakla u proizvodu.

Potrošače se obavještava o povlačenju i opozivu proizvoda SPAR PREMIUM AJVAR 330g, bar koda 9100000160412 svih LOT brojeva i svih datuma roka trajanja, koje provodi SPAR HRVATSKA d.o.o., zbog mogućeg sadržaja komadića stakla u proizvodu", priopćeno je iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Proizvođač ajvara je poduzeće Altera food d.o.o. iz Gevgelije u Republici Sjeverna Makedonija, a na tržište ga stavlja SPAR HRVATSKA d.o.o. Zagreb.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) Europskog parlamenta i Vijeća o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane, navodi se u priopćenju.

Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod.

Izvor:hrt.hr

na vrh članka