Plenković ponovno izabran za predsjednika HDZ-a

Plenković ponovno izabran za predsjednika HDZ-a

Aktualni predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u nedjelju je uvjerljivo ponovno izabran za predsjednika HDZ-a, a Tomo Medved za njegova zamjenika pokazuju nepotpuni i neslužbeni rezultati.Plenković
 je osvojio 82% glasova, a njegov protukandidat Miro Kovač 18%.

Kovač je čestitao Plenkoviću na izbornoj pobjedi.

Nazvao sam gospodina Plenkovića, čestitao na pobjedi. Dobili smo neslužbene rezultate i jasno je da je gospodin Plenković dobio potporu članstva za nov mandat na čelu HDZ-a. Članstvo je imalo mogućnost izbora, kazao je Kovač u hotelu Panorama, gdje je smješten stožer njegove "Opcije za promjenu".

- Zahvalio bi se svim članovima i članicama HDZ-a koji su izišli na izbore. Zahvalio bi članovima i članicama biračkih odbora koji su danas odradili jako velik posao, zahvalio bi se promatračima koji su bili na biračkim mjestima, zahvalio bi se volonterima i svima onima koji su osigurali da ovaj proces prođe u najboljem mogućem redu, rekao je Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a na konferenciji za novinare.

Tomo Medved, kandidat za zamjenika predsjednika iz Plenkovićeva tima  "Odvažno za Hrvatsku", osvojio je 73% glasova, a Ivan Penava iz Kovačeva tima "Opcija za promjene" njih 27%.

- Mi nastavljamo onako kako smo komunicirali naš program. Pred nama je jako puno obveza, pred nama je jako puno posla, izbori su završili i usmjerimo se prema onome što je bitno. Dakako da je da je ovih dana najvažnije sve ono što se događa vezano za sigurnost građana RH. Što se tiče stranačkih aktivnosti i izbora, nastavak u okviru ovih procesa unutarstranačkog programa, to ćemo odlučiti hoćemo li nastaviti prema ranijoj dinamici, rekao je Tomo Medved, kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a.

- Možda sam u samom početku dijelio mišljenje da će sigurno pobijediti Andrej Plenković, da ćemo se mi morati malo više dokazivati. Kada smo krenuli obilaziti teren, kada smo počeli razgovarati s našim ljudima i kada smo počeli komunicirati poruke koje smo svi zajedno govorili, kada smo se predstavili, onda smo vidjeli da ljudi jako dobro čitaju i raščlanjuju, rekao je Ivan Anušić, kandidat za potpredsjednika HDZ-a.

Za potpredsjednike stranke izabrani su kandidati Plenkovićeva tima - Oleg Butković (19% glasova), Ivan Anušić (18% glasova), Branko Bačić (17% glasova) te Zdravka Bušić (15% glasova).

Davor Ivo Stier osvojio je 9% glasova, Milijan Brkić 8%, kao i Tomislav Tolušić. Po 3% glasova osvojili su nezavisni kandidati Hrvoje Tomasović i Ivan Kujundžić.

Izvor:hrt.hr

na vrh članka