Slobodna doznaje: cijela bolnica na Križinama, doslovno svi odjeli, zavodi i klinike, skupa s pacijentima, sele se na Firule!

Slobodna doznaje: cijela bolnica na Križinama, doslovno svi odjeli, zavodi i klinike, skupa s pacijentima, sele se na Firule!

Prvi put u svojoj povijesti bolnica Križine seli se na Firule!

Svi zavodi, klinike i odjeli s lokaliteta Križine od ponedjeljka ujutro bi se trebali preseliti na Firule, kako bi se prostor Križina oslobodio za eventualno oboljele od koronavirusa, kojih, na svu sreću, još uvijek nema u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Svim onim pacijentima koji trenutačno borave na Križinama, a trebaju daljnju hospitalizaciju, ona će biti omogućena na Firulama, dok će dio pacijenata koji može ići kući biti otpušten na kućnu njegu.

Preteča ovoj vijesti bila je informacija od prije nekoliko dana, koja doduše nije objavljena, a prema kojoj se šesti kat Križina, gdje se sada nalazi Klinika za kožne i spolne bolesti, priređuje za prijam i smještaj medicinskog osoblja, koji bi, ukoliko se pojave slučajevi zaraze koronavirusom, i sam bio zaražen "kugom 21. stoljeća".

No, kada smo odgovorne u KBC-u Split o tome upitali prije nekoliko dana, oni nam nisu mogli dati odgovor, tek su nam rekli kako se razmatraju razne mogućnosti.

U Splitu su očigledno shvatili da im prijeti opasan neprijatelj i žele se za eventualnu epidemiji pripremiti što je bolje moguće.

PIŠE IVICA MARKOVIĆ/slobodnadalmacija.hr

foto: Joško Ponoš/Hanza Media

na vrh članka