Koronavirus: Donesene odluke vezano uz pokop

Koronavirus: Donesene odluke vezano uz pokop

Gradska groblja Zagreb izdala su preporuku u ponedjeljak u kojoj savjetuju građanima da ispraćaje svojih najmilijih obavljaju samo uz nazočnost članova obitelji te da sućut izražavaju naklonom.Preporučujemo građanima da ispraćaj pokojnika obavljaju u krugu članova obitelji, odnosno u prisutnosti što manjeg broja osoba kako bi se izbjegli svi rizični kontakti među osobama uslijed pandemije zaraze koronavirusom, stoji u priopćenju Gradskih groblja.

Dodaju kako su poduzeli sve higijenske i sanitarne mjere zaštite zaposlenika i građana od moguće zaraze ili prijenosa koronavirusa u skladu s preporukama Stožera.

- U dvoranama za ispraćaj pokojnika na svih 28 gradskih groblja osigurali smo sredstva za dezinfekciju ruku, višekratno se tijekom dana dezinficiraju prostori na grobljima i na Krematoriju, kao i predmeti koji se koriste tijekom ispraćaja i sprovoda, navode u priopćenju.

Građanima je preporučeno da sućut izražavaju naklonom, bez rukovanja ili drugih fizičkih kontakata te da održavaju fizički razmak na udaljenosti većoj od jednog metra.

Gradska groblja mole građane da sve upite, molbe i druge poslove s njima obave putem interneta, radi smanjenja nepotrebnog fizičkog kontakta sa zaposlenicima.

Građani su zamoljeni da se, ako dolaze u urede Gradskih groblja, pridržavaju preporučenih mjera opreza i zaštite zdravlja građana.

Izvor:hrt.hr

na vrh članka