Za prolaz kroz neumski koridor 15-ak minuta

Za prolaz kroz neumski koridor 15-ak minuta

Na graničnim prijelazima Zaton Doli i Klek nema prevelike gužve. Ako ste u tranzitu iz Dubrovnika u Split možete bez putovnice.Građani Republike i dalje samo sa važećom osobnom iskaznicom mogu proći kroz neumski koridor, dakle ne morate imati putovnivicu ali ne smijete se zaustavljat u Neumu. Granična policija upozorava - imate otprilike petnaestak minuta za prolazak kroz desetak kilometara dug neumski koridor.

Tko se zaustavi u Federaciji BiH riskira kaznu i karantenu. Koja će biti negdje u Herceghovini 14 dana, kaže dubrovački gradonačelnik Mato Franković i apelira na odgovornost svih sugrađana da se ne zauistavljaju u Neumu.

Isto pravilo zasada vrijedi i za pogranični promet.

- Pogranični radnici mogu raditi i tranzitirati uz potvrdu svoga poslodavca da imaju zaposlenje na jednoj ili drugoj strani granice, uz valjanu putnu ispravu za nesnmetani ulaz u BiH - objašnjava Ivan Pavličević, načelnik PU Dubrovačkio neretvanske.

No situacija se mijenja iz sata u sat, upozoravaju iz policije i ako se pravilo o nesmetanom tranzitu kroz Neum promijeni o tome će obavijesti javnost.

Izvor:hrt.hr

na vrh članka