Potresni prizori iz New Yorka, kopaju se masovne grobnice: Na otoku pokraj Bronxa radnici u zaštitnim odjelima u rake polažu drvene lijesove

Potresni prizori iz New Yorka, kopaju se masovne grobnice: Na otoku pokraj Bronxa radnici u zaštitnim odjelima u rake polažu drvene lijesove

Pojavile su se fotografije i zračne snimke pokapanja lijesova u masovne grobnice iskopane u četvrti Bronx u New Yorku, gradu u kojem broj oboljelih i mrtvih od koronavirusa ne prestaje rasti, piše BBC.

 Radnici odjeveni u zaštitna odijela, ljestvama se spuštaju u rake u koje polažu drvene lijesove, vidi se na snimkama.

Točna lokacija je otok Hart, gdje se i inače pokapaju oni koji si ne mogu priuštiti klasičan sprovod i ukapanje u klasično grobno mjesto.

Država New York sada ima više slučajeva zaraze od bilo koje druge pojedinačne države. Broj zaraženih povećao se za još 10.000 te je veći od 160.000, a umrlih je više od 7.000.

U Španjolskoj je zaraženih 153.000, u Italiji 143.000, a u Kini, odakle je epidemija krajem godine i krenula, ukupno je 82.000 slučajeva.

Na području čitavog SAD-a, zabilježeno je 462.000 slučajeva zaraze i 16.500 mrtvih. Na čitavom svijetu, zaraženih je trenutno 1,6 milijuna, a umrlih više od 95.000.

Za iskapanje grobnica na otoku Hart obično su uposleni zatvorenici iz obližnjeg zatvora, no u posljednje vrijeme to rade građevinske tvrtke koje ovih dana ionako nemaju posla.

Gradonačelnik New Yorka, Bill de Blasio, ranije ovoga tjedna dao je naslutiti da će za ukop svih žrtava koronavirusa vjerojatno trebati dodatna privremena grobna mjesta te kazao da će to mjesto najvjerojatnije, baš kao i u prošlosti, biti otok Hart.

 - Ako će biti potrebe za privremenim pogrebima, imamo lokaciju za to, otok Hart.

Izvor: Jutarnji.hr

 
na vrh članka