Penava: Prijetnje su za Vukovarce stvar prošlosti

Penava: Prijetnje su za Vukovarce stvar prošlosti

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekao je na konferenciji za novinare da je tvrtka "Borovo" u državnom vlasništvu te da je za nju odgovorna država, čime je odgovorio na  izjavu premijera Andreja Plenkovića da Borovo opstaje zahvaljujući radu Vlade.Ova Vlada postoji zahvaljujući angažmanu Vukovaraca. Prijetnje su za Vukovarce stvar prošlosti. Tvrtka Borovo je u državnom vlasništvu i za nju je odgovorna ova Vlada i sve ranije, rekao je Penava.

O tome pregovora li s Miroslavom Škorom radi prelaska u njegov Domovinski pokret Penava je rekao: "O tome ću reći više u srijedu na konferenciji za novinare."

Premijer Plenković ranije je kazao između ostalog da Hrvatska i dalje drži investicijski rejting zahvaljujući reputaciji kvalitetnog upravljanja javnim financijama.

- Ova je Vlada imala tri zaredom proračunska viška. Isplaćena su jamstva ranijih Vlada za brodogradnju, Petrokemija danas funkcionira na tržišnim osnovama, osigurali smo da Borovo u gradu Vukovaru, tu šaljem poruku gradonačelniku Vukovara, radi isključivo zahvaljujući angažamanu države i Vlade. I u tim i takvim okolnostima nakon koronakrize želimo novo povjerenje, želimo izaći kao stranka pred hrvatske birače i pokazati naša postignuća, ljudi i program poručio je.

Poslijepodne je pak odbacio Penavino tumačenje da mu je prijetio kada je jutros rekao da Borovo opstaje zahvaljujući radu Vlade.

Izvor:hrt.hr

na vrh članka