London: Bombom su željeli raznijeti vrata Downing Streeta i zaklati premijerku Theresu May

London: Bombom su željeli raznijeti vrata Downing Streeta i zaklati premijerku Theresu May

Britanske sigurnosne službe vjeruju da su spriječile akciju u kojoj bi britanska premijerka Theresa May bila ubijena u svom londonskom uredu u Downing Streetu, piše Independent.

Dvojica muškaraca uhićena su pod sumnjom da su planirali ubiti britansku premijerku koristeći bombu u torbi kojom bi raznijeli vrata ureda u Downing Streetu i potom bi premijerku napali noževima.

Spriječeno još devet terorističkih napada

Osumnjičenici su pritvoreni tijekom vikend racija u Birminghamu i Londonu te su optuženi za terorizam, a danas bi se trebali pojaviti na sudu. Šef sigurnosne službe MI5 Andrew Parker jučer je ministrima otkrio detalje o planiranju tog terorističkog napada te je dodao i kako su službe spriječile još devet napada u Velikoj Britaniji prošle godine, prenosi Večernji list.

Londonska policija je izvijestila da su 20-godišnji Zakariyah Rahman iz Londona i 21-godišnji Mohammed Aqib Imran iz Birminghama optuženi za planiranje terorističkog napada.

Glasnogovornik Scotlanda Yarda odbio je potvrditi jesu li uhićenja povezana s planom napada na britansku premijerku Theresu May.

/HMS/

na vrh članka