U splitskoj Zračnoj i Trajektnoj luci rekordnih 90.000 putnika

U splitskoj Zračnoj i Trajektnoj luci rekordnih 90.000 putnika

U splitskoj Zračnoj i Trajektnoj luci ovaj će vikend prometovati oko 90.000 putnika što je najmasovniji promet tijekom jednog vikenda ove godine.


- Ovaj vikend imamo najavljenih 165 slijetanja i isto toliko uzlijetanja zrakoplova koji će u oba smjera prevesti više od 30.000 putnika  što je rekordan ovogodišnji vikend promet, rekao je za Hinu Mate Melvan, voditelj Službe za prihvat i otpreme u splitskoj Zračnoj luci.

Po njegovim riječima promet putnika prvog vikenda u kolovozu je oko 35 posto u usporedbi s lanjskim prvim vikendom u kolovozu.

- U prvih sedam mjeseci ove godine ostvarili smo promet oko 277.000 putnika  a u kolovozu očekujemo promet oko 150.000 putnika, a to govori o porastu prometa s kojim smo mi zadovoljni s obzirom na okolnosti pandemije koronavirusa, rekao je Melvan.

Očekuje kako bi i sljedeći vikend promet putnika u splitskoj zračnoj luci trebao biti sličan ovome.

- Prva dva vikenda u kolovozu su srce sezone, rekao je.

Dodao je kako je splitska Zračna luka zrakoplovnim linijama povezana sa 60 destinacija diljem svijeta.

Voditeljica Jadrolinijine agencije u Splitu Jelena Ivulić je za Hinu rekla kako prometna gužva u splitskoj Trajektnoj luci ovog vikenda podsjeća na gužve ranijih godina kad nije bilo pandemije koronavirusa.

- Ovaj vikend će kroz splitsku Trajektnu luku prometovati oko 60.000 putnika i 14.000 vozila, što je oko 60 posto prometa u usporedbi s lanjskim prvim vikendom u kolovozu, rekla je Ivulić.

Po njezinim riječima, zbog pojačanog prometa putnika danas su uvedene tri izvanredne trajektne linije na relaciji Split -Supetar, a bude li potrebno, ovog vikenda bit će uvedeni  još dodatnih linija.

Kazala je kako su najbrojniji putnici iz Njemačke, zatim  slijede Austrijanci,  Poljaci, Česi i Slovenci, a stiglo je i nešto Talijana.

Izvor:hrt.hr

na vrh članka