U Hrvatskoj 86 novooboljelih

U Hrvatskoj 86 novooboljelih

U Hrvatskoj je 86 novozaraženih u posljednja 24 sata, objavio je Nacionalni stožer za civilnu zaštitu. Ukupan broj trenutačno oboljelih je 738. Među njima je 127 pacijenta na bolničkom liječenju, a od toga je na respiratoru 9 pacijenata. U samoizolaciji je trenutno 2695 osoba.


Podaci županijskih stožera

● 
U Sisačko- moslavačkoj županiji, na današnji dan, jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19.  Osoba je s područja grada Petrinje i poznat je izvor zaraze.

● U Karlovačkoj županiji troje je novozaraženih koronavirusom, među njima i jedan medicinski tehničar Zavoda za hitnu medicinu Karlovac, a zbog kontakta s njim  u samoizolaciji je još 11 zdravstvenih djelatnika tog zavoda. U Vojniću je covid-19 dijagnosticiran kod dvoje starijih ljudi koji su bliski kontakti od prije oboljele osobe.

● Mladić iz Ploča zaražen je koronavirusom kao bliski kontakt prethodno oboljele osobe, a budući da su ozdravile dvije osobe, iz Dubrovnika i Ploča, ukupno je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji 13 aktivnih slučajeva, izvijestio je županijski stožer civilne zaštite.

● Na području Splitsko-dalmatinske županije je 10 novozaraženih. Pet zaraženih je iz Splita te po jedna osoba iz Imotskog, Makarske, Solina, Jelse i Otoka. Osim toga, jedna osoba je pozitivna i s područja Osječko-baranjske županije te jedan strani državljanin. Od ukupno 10 novooboljelih njih pet su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostalih pet epidemiološki obrađuju, navodi stožer te županije.

Željka Karin, ravnateljica NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije, kazala je da je s koronavirusom dosta teško unatoč velikim kontrolama i predostrožnosti.

 • Trideset i jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je u Zagrebuu protekla 24 sata, a za 39 osoba određena je mjera samoizolacije, izvijestili su u subotu iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" te dodali da je najviše novopozitivnih iz privatnog Doma za starije. Opširnije 

  ● 
  U Varaždinskoj županiji evidentirana su tri novooboljele osobe. Zaražena je majka prethodno zaražene malodobne osobe. S djetetom je smještena u varaždinsku Opću bolnicu. Druga zaražena osoba je dijete, s blagim simptomima, čiji su roditelji prethodno već registrirani kao pozitivni. Treći novozaraženi je muškarac starije životne dobi koji je bio u samoizolaciji kao kontakt asimptomatske pozitivne osobe.

  ● Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata evidentirana je jedna nova osoba zaražena koronavirusom. Radi se o korisniku Doma za odrasle osobe Lobor-grad.

  ● Tri su nova slučaja zaraze koronavirusom na području Zadarske županije. Radi se o dvije muške osobe starije dobi i jednoj djevojci. Oni su s područja Zadra, Vira i Zemunika Donjeg.

   Dvoje novooboljelih je u Šibensko-kninskoj županiji u posljednja 24 sata, navodi se u priopćenju stožera te županije i dodaje da je ukupno 112 osoba u samoizolaciji. 

  ● U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj Cvida-19 i to na području Samobora.

  ● Tri nove osobe pozitivne su na koronavirus u Brodsko-posavskoj županiji, navodi županijski stožer podatke u posljednja 24 sata.

  ● U Osječko-baranjskoj županiji je devet pozitivnih na koronavirus u posljednja 24 sata. Sedam osoba je s područja Ispostave Đakovo te po jedna s područja Ispostava Osijek i Beli Manastir.

  ● Na području Bjelovarsko-bilogorske županije dvije su novozaražene osobe koronavirusom. Radi se o osobama koje se ne povezuju s dosad oboljelima od koronavirusa, a u epidemiološkoj obradi njihovi kontakti stavljeni su u samoizolaciju. Za 16 osoba nalazi se još očekuju.

   U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je pet novih pozitivnih osoba na COVID-19, po dvije osobe iz Vinkovaca i Županje, a jedna je iz Račinovaca.

  ● U Istarskoj županiji je pet novih osoba pozitivnih na koronavirus. Kod četiri slučaja radi se o osobama koje su u mjerama samoizolacije, a kod jedne osobe je epidemiološka obrada u tijeku.

  ● Na području Virovitičko-podravske Koprivničko-križevačke županije nema novozaraženih od COVID-a 19, navodi se u priopćenju stožera te županije.

  Koronavirus u svijetu

  ● Broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u Njemačkoj porastao je za 955, na 209.653, prema podacima od petka Instituta Robert Koch (RKI) za zarazne bolesti, a umrlih osoba je sedam više. Opširnije 

Izvor:hrt.hr

na vrh članka