Uskrs radio ljubuski2xl

Tko je bio ‘za’ a tko ‘protiv’ Zakona o koncesijama – zakona o iznajmljivanju obale i plaža?

zlatni rat zrakVećinom glasova u Hrvatskom saboru u petak je izglasan zakon o koncesijama, zakon kojim država može iznajmiti pojedincima javno dobro kao što su plaže. I zato je ovaj zakon posebno razočarao otočane.
Sa 77 glasova za i četiri protiv Hrvatski sabor prihvatio je Zakon o koncesijama. Saborska većina prethodno je odbacila sve oporbene amandmane.

Glas ‘za’ dali su i oni zastupnici rođeni na moru. To su HDZ-ovi Ante Sanader iz Kaštela koji je u Sabor ušao na listi 9. izborne jedinice, Splićanin Petar Škorić i novi zastupnik Ante Bačić, Miro Kovač, Dragica Roščić iz Makarske. Splitski psihijatar, koalicijski partner HDZ-a, HDS-ov Goran Dodig izabran iz 10. izborne jedinice. Zakon su podržali i HDZ-ovci Ante Babić, Sanja Putica iz Dubrovnika i Korčulanin Branko Bačić, gradonačelnik Trilja Ivan Šipić, bivša gradonačelnica Vodica Branka Juričev-Martinčev, Zadrani Grozdana Perić i Davor Lončar te Marijan Kustić iz Novalje i Hrastov Zadranin Hrvoje Zekanović.

Zlatko Hasanbegović, Bruna Esih, Željko Glasnović i Ivan Lovrinović bili su protiv izglasavanja novog Zakona o koncesijama.

Zlatko Hasanbegović za Narod.hr je rekao kako nije bilo nikakvoga razloga da se još jednom ne saslušaju argumenti i pokrene procedura trećeg čitanja zakona u kojem bi se onda do kraja razložno moglo vidjeti što je problematično u tom zakonu, a što eventualno nije. “Nije bilo nikakvoga razloga za tako žurnu proceduru. U takvim osjetljivim situacijama potrebno je uvažavati i mišljenje zainteresiranih građana.”, smatra Hasanbegović.Izvor: narod.hr

na vrh članka