Logo
Ispiši ovu stranicu

Jandroković: Svi zastupnici će moći raspravljati i replicirati

Jandroković: Svi zastupnici će moći raspravljati i replicirati

Nakon što je Ustavni sud ukinuo tzv. epidemiološke izmjene Poslovnika o radu Sabora, njegov predsjednik Gordan Jandroković sazvao je sjednicu saborskog Predsjedništva s predsjednicima Klubova zastupnika, a dogovor je kaže - postignut.

Na osmoj sjednici Predsjedništva ostvarili smo dogovore koji će olakšati rad Odboru za Ustav, poslovnik i politički sustav što se tiče promjene čl. 293a, koji je Ustavni sud ukinuo.

- Bila je rasprava o Poslovniku i odluci Ustavnog suda. Uvažavajući i epidemiološke mjere i odluku Ustavnog suda, većina je bila vrlo razborita. I to da vodimo računa o učinkovitosti i efikasnosti, rekao je Jandroković.

Onaj tko ima pravo glasovati, ima pravo sudjelovati i u raspravi, a dogovorili smo da će svi imati mogućnost sudjelovati u raspravi, rekao je.

- Svi zastupnici će moći replicirati, javit će se službenicima iz tajništva koji će ih dostavljati do predsjedavajućeg. Isto vrijedi i za povredu Poslovnika. Zahtjev za pojedinačne rasprave će se davati na isti način.

Vremenske okvire će kaže, zadržati. A za one koji glasuju videovezom, sada će moći tako i raspravljati.

Uoči sjednice, Arsen Bauk (SDP) je rekao da misli kako bi se trebali vratiti na režim s konstituirajuće sjednice.

- Koristila se galerija, pokrajnja dvorana u Saboru, eventualno Mala vijećnica. Cijela priča je nastala zbog nemogućnosti repliciranja predstavniku predlagatelja. To je bila jedna nerazmjerna mjera, a druga je  zbog tematskim sjednica radnih tijela. Ostalo je stvar tehničke prilagodbe, rekao je Bauk.

Što se tiče glasanja, kaže da može na daljinu, bitno da imamo vizualni kontakt da se vidi kako je glasao, a nema ništa protiv ni rasprava na daljinu.

Izvor: HRT

Sva prava pridržana © www.radioljubuski.ba 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!