Milinović predlaže da se naprosto ukinu javni natječaji

Milinović predlaže da se naprosto ukinu javni natječaji

Ličko-senjski župan Darko Milinović, koji je nedavno podnio ostavku na mjesto šefa HDZ-a te županije, pokušao je sinoć objasniti kako bi bilo najbolje da stranka koja je na vlasti, dakle u ovom slučaju HDZ, ne mora raspisivati javne natječaje.

“Mislim da bi hrvatska politika trebala skinuti masku s lica i maknuti plašt nekakvih javnih natječaja. Ako pobijediš, ako si politička stranka koja vodi, mislim da je puno poštenije prema biračima preuzeti odgovornost nego raspisivati nekakve javne natječaje”, kazao je Milinović koji je sinoć gostovao u Dnevniku Nove TV.

Na upit novinarke jel se u HDZ-u kadrovira na način da je uvjet da kandidat bude HDZ-ovac, Milinović je svoju izjavu blago ublažio. “Kao HDZ-ovac, naravno, preferiram stručnjake, pogotovo kada su članovi HDZ-a, to je ok.”
Kaže da je u u slučaju Plitvica presudilo prijateljstvo, a ne struka

Govoreći o slučaju izbora ravnatelja Nacionalnog parka Plitvice, zbog čega je i podnio ostavku na mjesto šefa županijskog HDZ-a, Milinović je kazao da je u igri bilo desetak kandidata i kako je županijska organizacija jednoglasno smatrala da je Antonija Dujmović, za čiji se izbor osobno zalagao, najbolji kandidat. No, misli da u tom slučaju nije presudila struka.

“Želim i tražio sam vrlo jasnu odluku ili da mi se obrazloži zašto doktorica znanosti biologije i zaštite prirode i okoliša Antonija Dujmović nije stručnija od hotelijera”, kazao je Milinović aludirajući na izabranog Tomislava Kovačevića. Prema njegovom mišljenju, u ovom je slučaju presudilo prijateljstvo između Kovačevića i ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića.

Govoreći o izvanrednim izborima za šefa HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji, koji se moraju održati unutar sljedećih 6 mjeseci, Milinović tvrdi da još nije odlučio hoće li se kandidirati. Demantirao je da u HDZ-u postoje podjele na Plenkovićeve ljude i one koji mu nisu skloni, kaže da samo postoje određeni problemi.

“Godinu i pol dana govorim o nekim problemima unutar obitelj HDZ. Ja sam pred svojim biračima morao postupiti moralno jer su i oni došli u situaciju da razmišljaju da li Milinović na pravi način predstavlja njihove interese kao Ličko-senjske županije”. Kaže da se nije čuo s Plenkovićem otkad je dao ostavku.

Izvor: Telegram.hr

na vrh članka