Širi li se mržnja prema Željki Markić ili ljubiteljima pasa?

Širi li se mržnja prema Željki Markić ili ljubiteljima pasa?

Tko koga i zašto mrzi, pitanja su kojima je povoda dala subotnja kolumna na portalu Narod: “Osim istospolnih zajednica, muškarac, žena i pas u krevetu slike su koje sve češće gledamo na našim televizorima”.

Jesu li to slike moderne obitelji i naše budućnosti, pita se autorica kolumne Anela Todorić.

Vraćajući sjećanja na neke zaboravljene slike iz prošlosti suživota čovjeka i životinje, autorica navodi: “Popularne floskule današnjice naučile su nas zaboravljati važno, da obitelj čine ljudi, ne životinje (...) Čovjekova tvrdnja da je životinja bolja od nekih ljudi zapravo nam potvrđuje i jasno pokazuje koliko se suvremeni čovjek odmakao od Boga i čovjeka te stvorio neku vlastitu duhovnost po kojoj životinja ima vrijednosti čovjeka.

Svjedok sam vremena u kojem se više ne čudi što životinje spavaju s ljudima, voze se u autosjedalicama, nose ljudsku odjeću i odazivaju se na ljudska imena, a nerođenu djecu se ubija.” Na kraju se pita: “Zašto sve rjeđe viđam očeve i majke s kolicima za djecu, a sve češće naljepnice na autima: Psi u autu?”

Telegram je prvi reagirao pod naslovom: “Portal gospođe Markić danas ima nove neprijatelje; okomili su se na ljude koji se slikaju sa psima”, pa je to preuzeo i Index.

Ljubitelji životinja na to su uzvratili objavom fotografija ljubimaca na krevetu. Portal Narod na svojim je stranicama odgovorio da su dva portala pokrenula “još jedan val huškanja svojih čitatelja na dr. Željku Markić” iskrivljujući kolumnistička promišljanja Anele Todorić do karikaturnih razmjera.

Njezinu su kolumnu iskoristili da bi “lagali svojim čitateljima da ljude s kućnim ljubimcima Anela Todorić, odnosno Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji koja je vlasnik portala Narod.hr, smatraju neprijateljima”.

Uistinu, pitanje je bi li unatoč i provokativnom naslovu autorska kolumna bila zamijećena i dobila tako dramatične reakcije da je nije objavio “portal Željke Markić”.

Prozvana čelnica udruge, međutim, uputila nas je na urednicu portala Ivanu Josipović. 

– Naša kolumnistica u svojoj redovnoj subotnjoj kolumni iznijela je svoj stav o odnosu prema ljubimcima. Poznato je da ljubitelji životinja imaju izgrađen cijeli raspon odnosa prema životinjama, o tomu treba li im dopustiti da uđu u kuću, sobu ili na krevet i tko se ne slaže s iznesenim stavom naše kolumnistice, može iznijeti svoje mišljenje, a ne huškati na dr. Markić i udrugu. Zalažu li se urednici tih portala za cenzuriranje tekstova na Narodu!? – pita se Josipović.

 

Autor: Marinko Jurasić / Vecernji.hr

na vrh članka