Konačna odluka o duljim zimskim praznicima nije još donijeta

Konačna odluka o duljim zimskim praznicima nije još donijeta

Konačna Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola, pa s tim u vezi i produljenju zimskih praznika donijet će se slijedeći tjedan, nakon što prijedlog Vlade prođe javno savjetovanje.

Premijer Andrej Plenković jučer je na sjednici Vlade rekao kako bi, na prijedlog ministra obrazovanja Radovana Fuchsa i epidemiologa, zimski praznici trajali tjedan dana dulje. Tako bi, zbog epidemioloških razloga, drugo polugodište umjesto 11. siječnja, započelo 18. siječnja.

Osim  toga, bitno je da se nastavna godina zbog te odluke neće produljiti. 

Sustav obrazovanja ima poseban režim, koji nema veze s mjerama Stožera, osim okvirnih epidemioloških preporuka, kazao je jučer premijer. Tako je među ostalim izjavio da je preporuka "fakultetima da se ide na online nastavu, osim onih studija koji imaju program laboratorijskih vježbi i slično", a da je u srednjim školama inicijativa za eventualni prelazak na online nastavu na ravnateljima i osnivačima. 

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs još je u utorak u središnjem Dnevniku HTV-a kazao da će se nastava i dalje održavati kao i dosad, po modelu ABC.

Izvor: HRT

na vrh članka