Nedjelja, 26 Studeni 2017

Ivan Miklenić: Sjećanje na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Teško stradanje Vukovara i Škabrnje 18. studenoga prije 26 godina i ove je godine privuklo pozornost gotovo čitave Hrvatske, svih ljudi dobre volje u Hrvatskoj kojima je stalo do istine. Premda 18. studenoga nije proglašen državnim praznikom, i ove godine organizirana događanja i spontane akcije te spontano ljudsko suosjećanje bili su prošireniji, veći, dublji i svjesniji negoli povodom ikojega službenoga hrvatskoga državnoga praznika.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Tko je Mario Bečić, bivši mister turizma koji je sinoć propucan kod Splita?

U SRINJINAMA je sinoć izrešetan 33-godišnji Mario Bečić. Dobio je po tri metka u svaku nogu prije nego što je stigao do svog crnog BMW-a parkiranog na samom ulazu u Srinjine. Prebacili su ga u bolnicu i nije u životnoj opasnosti. Policija ima identitet osumnjičenog. Radi se o dobro poznatom delinkventu koji je više puta osuđivan. Iz zatvora je izašao prije 20-ak dana.

Više...

Zagreb: Predstavljanje dvoknjižja ‘Otkopana istina Širokog Brijega’ i ‘Od Širokog do Bleiburga i nazad’

U organizaciji Povjerenstva za grobišta Drugoga svjetskog rata i poraća Grada Širokog Brijega, Vicepostulature postupka mučeništva ‘Fa Leo Petrović i 65 subraće’ i Matice hrvatske – ogranak Široki Brijeg, u Zagrebu će se održati predstavljanje dvoknjižja: „Otkopana istina Širokog Brijega“ (iz II. svjetskog rata i poraća) (600 str.) – Uredničko vijeće Povjerenstva za grobišta Drugoga svjetskog rata i poraća (urednik knjige Pero Kožul, predsjednik Povjerenstva) i „Od Širokog do Bleiburga i nazad“ (580 str.) autora Velimira Mabića.

Više...

Radiopostaja Mir Međugorje proslavila dvadeseti rođendan

Radiopostaja Mir Međugorje u subotu, 25. studenoga molitvom krunice koju su predmolili djelatnici radija, te svetom misom koju je predslavio fra Iko Skoko, uz pjevanje zbora iz Albanije zahvaljeno je Gospodinu za 20 godina djelovanja radija i tom prigodom prisjetilo se pokojnih djelatnika, suradnika i podupiratelja.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed