Srijeda, 05 Rujan 2018

Sedam policajaca ozlijeđeno tijekom prosvjeda u Sarajevu

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Sarajevske županije osiguravali su danas prosvjede grupe razvojačenih boraca, koji su se održavali ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH te u drugim dijelovima grada, a tijekom ovog događaja ozlijeđeno je sedam policajaca.

Više...

Superbakterija otporna na sve poznate antibiotike širi se bolnicama

Superbakterija otporna na sve poznate antibiotike širi se bolnicama diljem svijeta, upozoravaju australski znanstvenici. Znanstvenici sa sveučilišta u Melbourneu otkrili su tri vrste otpornih bakterija u uzorcima iz deset zemalja, uključujući sojeve u Europi koji su otporni na sve lijekove trenutačno raspoložive na tržištu.

Više...

Tajna 80 godina dugog braka - suprugino strpljenje

Japan je poznat po velikom broju stogodišnjaka, a odnedavno je u toj zemlji postavljen još jedan rekord, ovaj put supružnika koji zajedno imaju 208 godina života i proslavljaju 80 godina braka. Stogodišnja Miyako tvrdi da je za to zaslužna ona, odnosno njezino - strpljenje.

Više...

Konferencija o zdravstvu: ‘Razvoj zdravstva u FBIH’

Sveučilišna klinička bolnica Mostar, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru, Farmaceutski fakultet I Fakultet zdravstvenih studija, organiziraju konferenciju ‘’Razvoj zdravstva u FBiH – Perspektive’’, 6.rujna 2018.godine. Konferencija će se održati u amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed